søndag 31. august 2008

Uken som har gått... :-)

Hei hei alle sammen. Nå har vi vært i Leon i ca 10 dager. Og vi har opplevd masse og føler så klart at det har gått mye lengre enn tid enn det har. Dagene er fylt med nye inntrykk og opplevelser og vi har masse å fortelle.

Vi kan begynne med å fortelle at Camilla omsider fikk bagasjen sin på mandag. Det triste var at det manglet masse ting. Det meste av verdi var tatt (egentlig alt som lå øverst i sekken). Politiet vil ikke anmelde det og forsikringsselskapet i Norge er som alle andre forsikringsselskap. Dårlig på å hjelpe når man trenger det. Men etter en time med fortvilelse tok Camilla det med et smil og fikk en kokusnøtt av lærerne som symboliserte tålmodighet. Koselig. Og da var alt bedre.. hehehe.

Mandag startet vi på skolen. Bussen går fra Casa Iguana (hvor vi bor) kl 07.30 nesten hver morgen. Dette er da ikke noe problem siden vi står opp kl 6 hver morgen uansett. (det kommer litt av varmen og litt av at vi legger oss eksremt tidlig)
Skolen vår ligger ved stranden og det er veldig fint og koselig. Vi startet med en prøve for å bestemme hvilke grupper vi skulle komme i. Vi er altså fordelt i ulike grupper som har gruppeundervisning på forskjellige tid. Christin sin lærer snakker pittelitt engelsk, mens Camilla sin snakker nada. Det er morsomt med undervisning der alt går på spansk. Vi blir tvungen til å lære oss å forstå fort!

Klokken halv tolv hver dag er det lunsj. Da får vi varm rett på skolen. Så er det bading og soling. Og litt studering. Christin klarte å overtale storpysen Camilla til å bade. Det er store bølger og sterke strømmer. og til tider får vi ikke lov til å være i sjøen. Men det var så artig. Hver gang en av oss ble tatt av bølgene og skylt opp over stranden stod de andre og lo. Da var fortfestet ikke helt på topp og de ble skylt opp de også.

Skoleuken vår består av gruppeundervisning på spansk. Felles forelesning i spansk 1, og felles forelesning i Latin amerikanske studier. Vi prøver å samtale så godt vi kan med folk i butikken og taxisjåføren og lærerne våre. Men etter en uke er det fremdeles lite vi klarer å formidle. Det blir mest ord og tapre forsøk på spanske setninger. Men med godt humør og en ordbok får vi hvertfall tak i det vi vil ha.

Om kveldene pleier vi å gå ut og spise middag. Det er veldig koselig og vi er allerede blitt en god gjeng på 8 blonde jenter. Klassen vår er delt inn i 3 hus. På Casa Colibri bor de yngste (19 - 22), her på Casa Iguana bor de i midten (21 - eldstemann Christin). Og på Casa Santiago bor de eldste (fra 25 - 32). Vi har på en måte klart å snike oss unna Casa Santiago siden vi var i gruppen av de fire første som kom, og vi er veldig glad for det! Vi er gjerne de eldste her, men det er ingen som ville tippet det.. hehehe :-) Vi holder oss så ung at vi ikke fikk alkoholservering på flyet.

For å spise ute her i Leon koster det oss ca 30 - 60 kr alt etter hvor og hva vi spiser. Det er masse god mat! Og Camilla har fått dilla på biff med jalepenos og chili saus. Det er også kjekt å gå ut å spise for da får vi pyntet oss litt og kommet oss litt vekk fra Iguana.

Fredag var den store dagen for oss alle. Da slapp vi oss løs med fest og alkohol til langt ut på nattestider. Det var velkomsfest på Casa Iguana med over 100 gjester og live band, tapas mat og billig drikke. Det var ikke mange som forlot huset vårt i endru tilstand. Det er ikke noe spes å fortelle da vi mener at bildene sier alt. Vi var også på et utested som heter Don Senore. Morsomt altså. Men litt skummelt da vi og en av de som jobber her, Joakim, skulle gå dit. En narkis prøvde å selge oss ting og da vi ikke ville ha skulle han slå Joakim. Joakim ba oss om å løpe, men vi forlater ikke våre menn i nød. En gjeng med lokale menn kom forbi og ble vår redning. Resten av kvelden brukte vi på å prate med folk, drikke, danse og prøve å bli kvitt Camilla sin hikke.. :-)

Lørdagen kurerte vi fyllasyken ved et basseng der vi fikk god service. Mat og drikke ved bassengkanten. Det var den rette oppskrift etter en slik dag. Det er det ingen tvil om. Bassenget var kaldt og deilig og solen varmet godt. Da vi skulle shoppe måtte Camilla omsider kapitulere, mens Christin tok fatt på byen gater på leting etter kjoler og annet. Hun kjøpte seg blant annet enn flott blå topp. Leon er byen for shopping hvis du vil ha billige kjoler, topper o.l. Er faktisk masse fint!!!

I dag har vi vært på vulkantur. Vi gikk først opp til toppen der vi tok rundturen rundt krateret. Det var hardt for noen av oss som ikke har trent på veldig lenge og som har relativt dårlig kondis. Men det regnet som bare det, så ingen som la merke til hvem som svettet og slet mest:-) Da vi var vell oppe oppdaget vi noe annet merkelig. Det krydde av insekter i alle slags farger. Fasinerende først, så ble det ekkelt og vi var klar for å gå. Det viste seg altså at vi ikke skulle gå, men halveis seile/løpe nedover fjellveggen. Sanden føltes som puddersnø og det var en sykt gøy opplevelse. Vi har filmet og skal legge filmen ut på facen. Kommer også masse bilder etterhvert.

Nå må vi avslutte for nå. Bigfoot hostel venter med mat og kaffe :-)
PS! Orkanen Gustav har ikke kommet for fullt, og vi vet vel fint lite om når eller hvor sterkt det blir når han titter innom. Men vi tror ikke det er noe fare. Så det er ingen grunn til beskymring hjemme i Norge!

Store klemmer fra oss begge

2 kommentarer:

Anonym sa...

god morgen til dere skolebarn;))
Lo godt av atter en underholdende beskrivelse av dagene deres;)

Føler med på "GUSTAV" og hvor den holder seg eller svisjer forbi!!

Snart kommer det pakke til dere barn;) Håper den ikke tar en evighet før den er fremme.

Masse klemmer fra Mamsen/Ingrid

Anonym sa...

Hei Cammilla og Christin:)

hurra nå forstår vi hvordan vi kan skrive kommentarer. Har fått hjelp. Har lest bloggen og sett på bildene fra festen. Det ser ut som dere har det fint,hvilket vi håper dere har. Kos dere masse, vi følger med på det dere skriver. Klem og hilsner fra Mormor og Bestefar.