tirsdag 25. november 2008

Vamos a Mal pais eller ikke... hehe

Vi skulle dra fra Playa Tamarindo til Mal Pais, men nei da.. Vi har funnet ut at man ikke kan planlegge når man er ute å reiser. Så vi ente opp på et sted som heter Tambor.. På et all inklusive luksus resort, for å skrive eksamen.

All inklusive betydde for oss; Spis og drikk til du stuper. Så det var det vi gjorde. Vi klarte å bruke en hel dag på å skrive eksamen. Men så måtte vi belønne oss med litt cuba libre i baren! Kvelden var vellykket, Vi danset, snakket spansk og ble kjent med noen lokale Tica - folk.

Dagen etter ble uproduktiv. Og det var på tide å komme oss videre. Vi bestemte oss for å fly til San Jose, og deretter komme oss til Bocas Del Toro i Panama. Vi var nødt å komme oss vekk fra Costa Rica, da det er så dyrt at vi i løpet av 10 dager har brukt mer penger enn på en måned i Nicaragua! Sykt. 14 norske kroner for en brus. oioioi.

Hele flyepisoden var spes! Vi kom på "flyplassen" som bestod av en benk, en vekt og et kjøleskap fylt med cola.. Jepp.. og det var ute. Ikke noe mer. En liten rullebane så klart. Da flyet kom ble det smålig panikk i kroppene våre. Flyet er det minste flyet vi noen gang har sett. Vi måtte alle veie oss, med bagasje på ryggen. All vekt skulle registreres.. for oss betydde det at det ikke var mye om å gjøre før flyet så; nei takk! Dette er for tungt. Jeg lander i nærmeste sjø.

Vi måtte også bokstavelig talt krype inn i flyet med bagasjen på slep. Camilla sine knær ble presset opp i piloten sin rygg. Hvem hadde visst at et fly kunne bli så lite. Og vi delte det med to homfilepar, som holdt hendene, men under et blad. Sånn at ingen kunne se det ;-) hehe.

Vi landet trygt i San Jose, hev oss i en taxi og kom på bussterminalen.. Men nei. Inegn Bocas del Toro på oss. Det vakreste stedet i Panama hadde bestemt seg for at det skulle være oversvømt, slik at håpefulle turister fint måtte holde seg unna. Tropiske stormer er en bitch! De har ødelagt for vår soling nå i 3 mnd. Og vi ble lovet sol i slutten av november. Men med globaloppvarming, så nekter regntiden å gi seg. Og vi sitter i regnet og banner.. Men men..

Så vi måtte dra på en ny bussterminal.. så på stedene vi kunne reise til. Valgte Jacó og dro igjen.. Endte opp i en stpr by, midt på natten, mens det regnet og uten noe sted å bo. Ikke helt slik vi hadde sett for oss de neste dagene. Vi ble kjørt til et forferdelig hostel.. Eid av en gammel mann.. Jepp. 12 dollar natten, siden vi var så søte jenter. Det var fuktig, varmt, innestengt og fullt av smådyr. Men etter en sjapp internett - tur fant vi et bedre hostel, som var mye koseligere! Det er her vi bor nå.

Men våre reiseføtter er aldri helt fornøyd! Så nå har vi hørt rykter om at det er i Montezuma det skjer. Så i morgen tidlig kl 10. 45 skal vi ta vanntaxi over sjøen, og finne igjen to av våre Nica - venner! De har funnet fram til Montezuma de også!

Så i morgen håper vi på sol, varme og hvite streder. Vi skal bo på et hostel på stranden og drikke cuba libre med Ida og Tonje! Og vi satser på at vi endelig skal få henge i canopy gjennom regnskogen!

Håper livet er bra i Norge! Vi sender dere noen kalde klemmer nå, men vi håper at de blir varme om litt!
Hilsen Camilla og Christin!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei dere to. Ja,slik er det når det reises på det uvisse. Men kjenner vi dere rett så ender det bra til slutt. Vi er glad dere synes å være friske og "still going strong" så det håper vi dere forsetter med. Regntid og slikt måtte dere regne med at det er på de kanter av verden dere befinner dere på. Dette er ikke et nytt fenomen, men har forekommet fra "Adam's" tid. Trøst dere med at her hjemme har vi sne og kulde den ene dagen og regn og vind den neste.
Ha en fortsatt fin tur og kos dere. Klemmer og hilsen fra Mormor og Bestefar.